Kristin Minde

HJERTESLAG UTE NÅ!

«Kristin skriver viktig pop...Hennes beste album til nå!» - Bergens Tidende
«Menneskelig Mindesmerke» - Vårt Land
«Akustisk lekenhet i uanstrengte melodier, som sitter godt i øret.» - Popklikk.no
«Kristin skriv musikk som krysser grenser» - Strilen

Foto: Anders Tunold Kråkenes

Foto: Anders Tunold Kråkenes

Om tekstene

Kristins sanger handler om å være på vandring, på leting etter et hjem. Flere av tekstene er inspirert fra dagens flyktningsituasjon, og om hvordan vi som samfunn tar imot mennesker fra andre kulturer. Og hvordan bånd mellom mennesker kan gjøre at en kan kjenne på samhold og nærhet, tross avstand over tid og landegrenser.

Temaer for tekstene er frykten for å vise sitt sanne ansikt, om den norske folkesjelen på godt og vondt, om å våge stoppe opp og høre vindens sang, om å ta vare på de minste i samfunnet vårt – og de som faller utenfor. Om å finne seg selv; i møte med andres kultur, i møte egen kultur og i møte med seg selv. Flere at tekstene tar opp spørsmål om hva er det som binder oss sammen som folk, men også hva det er som gjør at to mennesker holder sammen.

Sangen ”Over sjø og land”, som handler om de samfunnets usynlige, bostedsløse og flyktninger, er skrevet i samarbeid med Trygve Skaug, som har stått bak en lang rekke hit-er på NRK P1.

Den folkekjære artisten Lars Bremnes synger sammen med Kristin på sangen ”Eg vil gjerne”, som handler om frykten for å vise sitt sanne ansikt – og drømmen om å finne en som tåler det.

Ingelin Reigstad Norheim fra gruppen ”Garness” synger på sangen ”Måneland”, som skildrer et fastlåst forhold i et landskap der ingenting vil vokse.

Om musikken

Kristins musikk står i en singer-songwriter tradisjon, med en sjelfull stemme som spenner fra det vare til det rå, akkompagnert av ulike tangentinstrumenter. Musikken er mørk, lekende og pulserende, men samtidig ærlig og sårbar og spenner fra rått og ekspansivt til vart og selvgranskende.

 

Hun har høstet gode kritikker i mediene, og debutplaten ble av Bergens Tidende omtalt som “En debutplate med til dels svimlende kvaliteter... Minde er en debutant av det sjeldne slaget og fortjener både priser og lyttere. Avisen Østlendingen omtalte Kristin slik: ”Et ekstraordinært talent. Hun lager sofistikert og spennende popmusikk, som oftest sjarmerende lavmælt uten store fakter. Kristin er en strålende vokalist og låtskriver.”

 

De tidligere platene ”Six Feet Over” og ”The Weight” er begge utgitt på plateselskapet VME. Flere av hennes sanger har vært B-listet og spilt på NRK P1 og P3. Hennes tidligere plater er spilt inn i samarbeid med produsent Kato Ådland på Møllenpris i Bergen.